Welkom in de maand juli met het thema:

New Gamboge

Vandaag wat achtergrond informatie over de kleur New Gamboge. Gamboge of gummi gut is donkergeel van kleur. De gambogeboom is inheems in Azië. Van daaruit werd vanaf de 17de eeuw gamboge in Europa geïmporteerd. Gamboge of gummi gut wordt gewonnen uit de hars van de gambogeboom. De bast van de boom wordt ingekerfd zodat het melksap uit de boom kan lopen. Onder invloed van de zuurstof verandert het melksap in hars. Dit hars kan als bindmiddel gebruikt worden, maar bij verhitting tot circa 100 graden Celcius, ook als pigment. 

In Europa werd gamboge gebruikt door schilders als Rubens en Rembrandt. Gamboge heeft een brede toepassing: het pigment kan zowel in waterverf als olieverf gebruikt worden. Verder kan er inkt mee worden gemaakt en is het  te gebruiken als bindmiddel voor goudverf. Ook kan men er textiel en hout mee verven of er een gouden lakverf van maken.

Waarschijnlijk is de naam ‘gamboge’ een verbastering van ‘Cambodja’, het land waar de gambogeboom onder meer groeit.

Charlene – New Gamboge

Ilse – New Gamboge

Online Journal Dag // Charlene

Dit is alweer de 5e Online Journal Dag. De vorige edities waren zo ontzettend leuk, dat ik niet kan wachten tot het 10 juli is! Het thema van deze keer is, hoe kan het ook anders: Summer. Het ziet ernaar uit dat we deze zomer (eindelijk) weer mooie herinneringen kunnen maken door middel van vakantie/ uitstapjes enz. Natuurlijk gaan we daar extra bij stil staan en vastleggen in een Summer Journal! Om de workshop live te kunnen volgen op 10 juli 2021 heb je een facebook account nodig. Ik ga namelijk de workshops daar live uitzenden.

Heb je geen Facebook en wil je toch meedoen? Dat kan! De video’s sla ik op en komen in mijn online workshop studio te staan. Iedereen die zich opgeeft voor de workshop krijgt toegang tot deze video’s. Je kunt alles dus zo vaak terugkijken als je wilt.

NIEUW // in de webshop van IKmetliefde

Kunst – zodat jij een echte IKmetliefde aan je muur kan hangen. Mixedmedia met wild borduursel en acryl op canvas. Sleutelhangers – gedrukt op gerecycled acryl, in watercolor stijl, met een hart als hanger. Mannen, vrouwen en limited boys. Materiaal – leftover boxen en nieuw. Snuffelboxen en meer informatie over Jurnalised vanaf ’22 is coming.